Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Dr. Krém Körömvirág krém 125 ml

Ár:
4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 1.833 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A mindig áldásos körömvirág krém!

A Dr. Krém csapatának legújabb fejlesztése a körömvirág kivonatot tartalmazó krém, mely az egyik leginkább használt, legnépszerűbb gyulladáscsökkentő gyógynövény. Emellett sebgyógyító, bőrregeneráló és fertőtlenítő hatása is van. Gyulladt visszér, aranyér esetén szuper gyors segítséget nyújt. Bőrápolóként is népszerű a körömvirág, hiszen az extra száraz és repedezett bőrt puhítja, nyugtatja.

A modern, tubusos kiszerelésnek köszönhetően munkába, vagy utazásra is magával viheti.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Mire használhatja még a körömvirágot?

Leginkább kenőcsként és olajként hasznosítják és használják a körömvirágot. A bőrbe masszírozva néhány percen belül felszívódik, így csökkenti a viszketéssel, húzódással járó fájdalmakat. A nehezen gyógyuló sebeknél hámregeneráló, összehúzó és fertőtlenítő hatása a legerősebb. De a pattanásos, gyulladt bőr kezelésében is hatékony a körömvirág növény. A rovarcsípések okozta viszketés és duzzanat megszüntetését is elősegíti.

A bőrgyógyászat terén az ekcéma és a pikkelysömör kellemetlen tüneteinek enyhítésében figyelték meg jótékony hatását, de a napsugárzás okozta bőrgyulladásra is hatékony lehet a körömvirág kivonata.

A népi gyógyászatban

A népnyelvben borongó-, sárga- és tűzvirágként is említik. Az élénk sárga, vagy narancssárga virágot évszázadok óta hatékonyan használják sebek, felszíni sérülések és bőrpanaszok kezelésére, enyhítésére. A középkorban csak gyógyító csodanövénynek hívták.

Hatóanyagai:

Flavonoidok, keserű anyagok, illóolaj, karotinoidok, triterpének, tanin és szerves savak.

Honnan származik?

Dél- és Kelet-Európából származik, a szárazságot jól tűri, és a kisebb fagyokat is elviseli. A vidéki kertek kedves, sokrétű gyógyhatásáról ismert, de ételek fűszerezésére és kozmetikai termékek alapanyagaként is használt, közismert növény.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!