Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Mi köze van a D-vitaminnak az immunrendszerünkhöz?

Mi köze van a D-vitaminnak az immunrendszerünkhöz?

A leggyakrabban emlegetett vitamin, amivel erősíthetjük az immunrendszerünket, a C-vitamin, azonban mára már felfedezték, mégis keveset hallunk róla, hogy a D-vitamin is elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez

 

 

 

A D-vitaminról

 

A D-vitamin leginkább a napsugárzáson keresztül jut a szervezetünkbe, de néhány ételben is megtalálható, melyeket ha igyekszünk beépíteni a mindennapi étkezésekbe, akkor pótolhatjuk a napi szükséges adag egy részét. Ilyen ételek pl.: a hal, a máj, a tejtermékek és a gomba.

 

Napjainkban jellemzően keveset tartózkodunk a szabadban az életmódunkból adódóan, így kevés napfénnyel találkozunk, és az említett ételekben található D-vitamin mennyiség nem elegendő a napi szükséglethez, ezért az orvosok gyakran ajánlják az étrendkiegészítőkkel való pótlását.

 

Hogyan vesz részt a D vitamin az immunrendszer erősítésében?

 

A Koppenhágai Egyetem kutatói egy friss kutatás során fényt derítettek arra, hogy az immunrendszerünket alkotó, a kórokozók elleni védelemben szerepet játszó sejteknek - úgynevezett T-sejtek - szükségük van a D-vitaminra ahhoz, hogy működésbe lépjenek. Ha nincs elegendő mennyiségű D-vitamint a vérben, a T-sejtek nem kezdik el az idegen testek - vírusok és baktériumok - elpusztítását.

 

Miben segít még a D-vitamin?

 

Az immunrendszer normál működéséhez való hozzájáruláson kívül a D-vitamin elősegíti a csontozat egészséges állapotának fenntartását, jótékony hatással van az izmokra, a szívre, és segíti a keringést is.

 

Pótolja szervezete D-vitamin szükségletét a Dr Krém K2 - D3 - K1 Vitamin kapszulával, ami K2 és K1 vitamin tartalmának köszönhetően ráadásul extra védelmet nyújthat a csontoknak, és egy esetleges antibiotikum kúra esetén a gyomrot is védheti. A kapszulákban a vitaminok természetes extra szűz olívaolajban oldottak, így segítve a hatékonyabb felszívódást.