x
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
NaJa Forest szárított, darabolt Reishi gomba (Ganoderma lucidum) 20 g Katt rá a felnagyításhoz

NaJa Forest szárított, darabolt Reishi gomba (Ganoderma lucidum) 20 g

Ár:
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 1.490 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A darabolt és szárított Reishi gombából készíthetünk teát, vagy akár kedvenc pálinkánk felhasználásával készíthetünk Reishi tinktúrát is.

A hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a "lélekerő-gomba", mely kulcs a jó egészséghez! Az eddig elvégzett nagy számú in vitro és in vivo tudományos és klinikai vizsgálat eredményeként joggal állítható, hogy a Ganoderma lucidum egészségmegőrzést segítő "ősi gyógyító növény" mely segíthet a mindenkor emberének a fokozott kihívások ellenére is megőrizni, és javítani egészségi állapotát.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A ganoderma az egészségtudatos táplálkozás és életmód természetes támogatója. A Ganoderma a testen dolgozik, nem a betegségen. Harmonizál és fenntartja a test egyensúlyát, segít megőrizni és javítani a testi és szellemi egészségi állapotot. Hozzájárul a jó közérzet eléréséhez.

A Reishi darabolt formában sokkal hatékonyabb, mint az őrölt, ugyanis az őrölés során magas hőmérséklet keletkezik, amely tönkre teszi a Reishi fő értékét adó hatóanyagokat, melyek a következőek: foszfolipidek, triterpének, ganomycin, genoderiol F, ganodermatriol, ganodermasav, ganoderan A, B

Hagyományosan a Reishit teaként vagy tinktúraként fogyasztják

Elkészítési javaslat a Ganoderma teához

  • A tasakból 1-2 db Reishi szeletet egy liter hidegvízbe teszünk, majd nagy lángon elkezdjük forralni, legalább 20 percig forraljuk, majd alacsony lángon még 20 percig hagyjuk főzni. A végén az elpárolgott vizet pótoljuk. Az enyhén kesernyés íz elnyomása érdekében egyéb gyógynövényeket is tehetünk mellé pl.: édesgyökér.
  • Várjuk meg míg lehűl, ezt követően leszűrjük!
  • Az így kapott reishi oldatot kétféleképpen is fogyaszthatjuk. Az egyik lehetőség hogy mézzel ízesítjük és teaként langyosan fogyasztjuk. A másik lehetőség, hogy a kávéfőző víztartályába töltjük és a szokásos módon kávét főzünk. Természetesen felhasználható mind a hagyományos, mind pedig a kapszulás kávégépek esetében, előnye hogy a Reishi aromája rendkívüli módon kihozza a kávé ízét.
  • A teát egy pár órán belül fogyasszuk el!

Elkészítési javaslat a Ganoderma tinktúrához

  • 10 gramm Reishi gombát egy fél literes befőttes üvegbe helyezünk.
  • Öntsünk rá 2-3 csészével a kedvenc házi pálinkánkból, de akár tölthetünk rá whiskyt vagy vodkát. Majd az üveget félre tesszük.
  • Hagyjuk állni két hétig, időközben rázogassuk meg az üveget.
  • Két hét elteltével az így kapott tinktúrát szűrjük le. Az alkoholos oldatot tegyük félre!
  • A szűrést követően a Reishit egy liter vízben felforraljuk. Az elpárolgott vizet a végén pótoljuk. Várjuk meg míg az oldat kihűl.
  • Szűrjük le a vizet. Az így kapott Reishi "vizes" oldatot hagyjuk kihűlni (a szűrőben maradt Reishire már nem lesz szükség, de Ne dobjuk ki, mert akár virágföldhöz is adhatjuk komposztnak).
  • Amikor a Reishi víz már hideg, lassan adagoljuk a korábban már félre tett alkoholos oldatra.

Tipp: A poliszacharidok az alkoholban nem oldódnak, kicsapódnak, ezért úgy adagoljuk a Reishi "vizes" oldatot, hogy a végoldat teljes alkoholtartalma magasabb legyen, mint 40%. Ha mégis kicsapódnának a poliszacharidok, akkor a tinktúrát fogyasztás előtt rázzuk fel.

Az így kapott tinktúrából minden nap fogyasszunk egy teáskanállal!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek