Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Rosszul alszik a melegben? Van megoldás!

Rosszul alszik a melegben? Van megoldás! 3+1 szuper tanáccsal is készültünk

Amikor bejönnek a meleg, nyári napok azt nagyon mélyen megérzi a szerveztünk. Így természetesen az alvásunkra is hatással van. Nyárelőn a tavaszi fáradtsággal, nyáron meg a meleg estékkel kell szembenéznünk. Ilyenkor ugyanis a testünk, az idegrendszerünk is másképp fárad el, hiszen a melegben jobban izzadunk, fáradtabbak és ingerlékenyebbek lehetünk, ami bizony zavarhatja az éjszakai alvásunkat. 

 

 

Mi most utánajártunk, mit érdemes bevetni, ha Ön is küzd az esti alvással a nyári kánikulában. 

Íme 3+1 tipp, amit Ön is kipróbálhat, hogy jobban aludjon!

 
  1. Tönköly, amin jó aludni

Meglepő lehet, de ha a párnát tönkölybúzával tölti meg, akkor “hidegebb” párnára tudja lehajtani a fejét, ami segít abban, hogy jobban aludjon. A párnák általánosan és átlagban pamuttal vagy poliészterrel vannak kibélelve, ezek már eleve sokkal melegebb anyagok. Velük szemben a tönköly természetes anyag és emiatt nem is tud felmelegedni a párnában. 

  1. Ne szárítson hajat!

Apró dolog, de hiddje el, beválik! Nyáron strandoláskor sem szárítjuk meg a hajunkat, ugyanezt megteheti este is otthon, mikor hajat mos.  A vizes haj ugyanis lassan párolog, így hűti le szépen a testet, ami segít a könnyed, relaxos alvásban. Próbálja ki bátran a meleg estéken!

 
  1. Este ne egyen gyümölcsöt!

Ilyenkor számos finom gyümölcsöt és friss, zsenge zöldséget tud fogyasztani, amelyek természetesen nagyon egészségesek és a vitaminháztartás szempontjából, az egészsége megőrzése miatt rendkívül fontos is, hogy gyümölcsöt egyen minden egyes nap. De semmiképpen ne tegye ezt lefekvés előtt! Ugyanis van olyan, ami puffadást okoz vagy vízhajtó hatása van, és emiatt nem lesz nyugodt az éjszakája. Ha Ön is érzékeny erre, este inkább ne egyen gyümölcsöt vagy zöldséget!

 

+1 Hideg vizes törcsi 

Ahol ki tudja tapintani a pulzusát, oda tegyen hideg vizes törcsit vagy borogatást, mert így a keringése szépen lehűti és fel is frissíti az egész testet, segít abban, hogy a legnagyobb melegben is pihentető legyen az alvás. Ezekre a testrészekre tegye a borogatást: csukló, boka, könyökhajlat, térdhajlat, nyak.