Egészségvédő C vitamin

Nem lehet eleget beszélni a C-vitamin fontosságáról, hiszen a szervezet egészséges működéséhez számos funkciót lát el. A C-vitamin elsősorban védelmi szerepet játszik és antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket, amik a sejtek öregedését vagy rákos elfajulását idézik elő.
A C-vitamin szakértő, Dr. Thomas Levy szerint: " A betegségek megelőzéséhez meg kell értenünk azt, hogy az egészséges, bio gyümölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás mennyire fontos, és hogyan segíti a testünket abban, hogy a szó szoros értelmében megelőzhessük a betegségeket. Az antioxidánsokban gazdag ételek teszik gyakorlatilag lehetetlenné a gyulladás kialakulását a testünkben a sejtek szintjén. A gyulladás lényeges előidézője majdnem minden krónikus, degeneratív betegségnek, beleértve a rákot is.”
A C-vitamin bevitelének legjobb módja a szakértő szerint tehát a friss, nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, amivel maximalizálható a ténylegesen bevitt C-vitamin mértéke.
Kiváló C-vitamin-források
A legtöbb zöldség és gyümölcs tartalmaz valamennyi C-vitamint. Vannak azonban olyanok, amikben kimondottan magas ennek a jótékony vitaminnak az aránya:
- spenót
- petrezselyem
- homoktövis
- brokkoli
- sütőtök
- paprika és paradicsom
- karfiol
- savanyú káposzta
- kelbimbó
- csipkebogyó
- eper, málna és áfonya
- narancs, citrom és grapfruit
- kivi
Figyelembe kell vennünk azonban, hogy az éretlen gyümölcsökben vagy zöldségekben jóval kevesebb C-vitamin található, mint az érettekben. Sokszor sajnos még a piacokon is csak a külföldről behozott, éretlenül leszedett, érlelő spray-vel kezelt zöldségek és gyümölcsök kerülnek a vásárlók elé. Nagyon nehéz megítélni, hogy melyik termény származik biogazdálkodásból, melyiket nem kezelték vegyszerrel. Pedig sajnos csak a vegyszermentes, napfény által megérlelt termények fogyasztása jelenthet igazi vitamin forrást a szervezet számára.
Jó megoldás lehet, ha törekszünk a szezonális zöldségek és gyümölcsök választására – például nem veszünk ősszel epret, se déli gyümölcsöt, de előnyben részesítjük a sütőtököt vagy az áfonyát. Előnyben részesítjük a nagyobb boltok helyett a piacokat és megpróbáljuk az árusoktól megtudni a származási helyet. Persze a legjobb helyzetben azok vannak, akik saját kertjükben tudnak igazi C-vitamin forrást termeszteni, vegyszer mentesen.
Mit tegyenek azok, akik nemcsak ősszel, de egész évben nehezen jutnak hozzá az értékes, szervezetet megvédő C-vitamin természetes forrásaihoz?
Folyékony C-vitamin a tökéletes hasznosulásért
Az egyre elterjedtebb, úgynevezett liposzomális C-vitamin azt jelenti, hogy a hatóanyag egy olyan természetazonos (foszfolipid) burokban található, aminek membránja a sejtjeinkéhez hasonló. Így a sejtek könnyebben befogadják azt, és a liposzómák tartalma egyszerűbben jut a sejtjeink belsejébe. Ezt elképzelhetjük úgy is, mintha apró golyócskákat töltenénk meg vitaminnal, így azok emésztés nélkül közvetlenül jutnak el sejtjeinkhez a vérkeringésen keresztül. A vitamin folyékony halmazállapota tovább segíti az egyszerű bejutást és az azonnali felszívódást a sejtekbe.
A Dr.Krém Lipo C Sol legújabb liposzómás folyékony C-vitamin készítménye számos, a szervezet egészséges működése szempontjából nélkülözhetetlen összetevőket tartalmaz.
A C-vitaminon kívül magnézium-L-aszkorbát-ot, szójalecitint, szelént, L-aszkorbinsav, cink-L-aszkorbátot is tartalmaz a készítmény.
Felejtse el a betegségeket, támogassa immunrendszerét a leghatékonyabban felszívódó, folyékony liposzoszomás C-vitamin készítménnyel!