Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Miért vad a vadgesztenye?

Tavasszal virágzik, ősszel potyog, tudja mi az?

Hát a vadgesztenye.


Régen parkok, utak mellett önszántukból, saját kedvük és vadságuk szerint nőttek magasra ezek a csodálatos fák, ma már inkább ültetik őket, hiszen a vadgesztenye kérge, levele, virága és magja is gyógyító hatással bír. A vadgesztenye kivonatból készült krémek és teák Önnek is számos panaszára lehetnek gyógyírek.

Tavaszi óraátállítás - befolyásolja hogyan alszunk?

 

Önnek is vegyesek az érzései, amikor eljön a tavaszi óraátállítás?

 

Energiahatékonyság, költségspórolás ide vagy oda, szinte mindannyiunkat érint, hiszen mégiscsak egy órával kevesebbet alhatunk. Persze az a nem mindegy, hogy ez mennyire van ránk hatással.

 

A lóbalzsam a múlté! Válassza inkább a Dr. Krém balzsamot!

Bár valóban nem mindegy, hogy mennyit költünk egy készítményre, de az is számít, hogy mennyire használ a problémánkra. A lóbalzsam régi, jól bevált termék az idősebb korosztály számára, de akadnak már jóval magasabb hatóanyagú termékek is. Nyitottnak kell lenni az újdonságokra.

 

 

A gyógyító levendula - így használd!

A levendula ősidők óta az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövények közé tartozik. Az ókori szépségápolásban használt növények közül az egyik legelterjedtebb természetes szépségápolószer volt. A latin neve is a mosni (lavare) szóból ered, mivel fürdővizet illatosítottak vele, illetve szappant készítettek belőle.

 

Ízületbarát kirándulóhelyek

Az ízületi panaszok sokszor igencsak meg tudják keseríteni az életünket, legyen szó a napi teendők elvégzéséről, munkavégzésről, esetleg sportról. Egyes dolgokban gátolnak, de meg lehet találni a megoldást, csak utána kell járni, hogy mi végezhető el könnyedén, mi okoz örömet és mi hoz javulást.

Hogyan őrizzük meg idős korban is a mozgékonyságunkat? A könnyed mozgás minden életkorban létfontosságú: szükséges a gördülékeny munkavégzéshez, nélkülözhetetlen a zavartalan sportoláshoz és elengedhetetlen a jó
közérzet megtartásához, ami idős korban kifejezetten felértékelődik.
Miért fontos talpunk egészsége?

 A jó idő beköszöntével végre minél több időt tölthetünk a szabadban, szívesebben sétálunk, kertészkedünk, kirándulunk a napsütésben. Ahhoz, hogy ne legyen megterhelő a mozgás lábunk számára, egészen az alapoktól kell megvizsgálni a helyzetet. Elképzelhető ugyanis, hogy egy rossz cipő, esetleg kialakult rossz tartás, lábfej deformáció miatt fáj a bokánk, térdünk, csípőnk, derekunk.

Életmódváltás az egészség megőrzéséért

A kor előre haladtával érdemes jobban odafigyelni egészségi állapotunkat és eljárni a szűrővizsgálatokra. Évente legalább egyszer keressük fel a háziorvost és ellenőrizzük minden értékünk a megfelelő szinten van-e, jól működik-e a „gépezet”. Azon, ha bizonyos értékeink alacsonyabbak inkább tudunk javítani mint, akkor amikor azt halljuk, hogy értékeink túl magasak. A koleszterin, a vérnyomás, a vércukor szint, ha emelkedett, azzal bizony foglalkozni kell. Nem kell elsőre a gyógyszeres kezelésre gondolni, hacsak orvosunk ezt elő nem írja. Kezdjünk életmódváltásba még idejében, hogy megőrizhessük keringésünk, szívünk így telkes szervezetünk egészségét.

Vigyáz az ereinkre, erősíti a csontjainkat? Mi az?

Az utóbbi időben számos kutatás és cikk jelent meg a K-vitamin szerepéről és jótékony hatásáról. Ezekből kiderül, hogy ennek az eddig sokak által ismeretlen vitaminnak igen fontos hatása van, hiszen ez az, ami igazából megelőzi a csontritkulást és egyúttal támogatja a szív egészségét. Nézzük, hogyan működik a K vitamin család a szervezetben?

Influenza ellen vitaminkúra!

A köhögés, a megfázás és a vírusos megbetegedések szezonja sokszor igen hosszúra nyúlik, hiszen kora tavaszig is eltarthat. A test ebben az időszakban takaréklángon működik, bizonyos értelemben téli álmot alszunk. Fáradékonnyá és fázékonyabbá válunk és könnyen lemerítjük energia raktárainkat a hiányos táplálkozás és a kevés napfény miatt. Nem csoda, hogy a baktériumok és vírusok ilyenkor sokkal könnyebben győzedelmeskednek az immunrendszerünk felett. Éppen ezért nagyon fontos védekező rendszerünk erősítése a téli és kora tavaszi influenza szezonban.