Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Gyógynövényes teák nyári panaszokra

Gyógynövényes teák nyári panaszokra Mely gyógynövény teákat érdemes nyáron fogyasztani? Összegyűjtöttük!

 

Itt az igazi nyár, a meleg, tombol a strandszezon is és sokan már a nyaralásukat töltik. Azonban ilyenkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy odafigyeljen az egészségére, főleg ha valami állandóan jelentkező panasszal és fájdalommal, esetleg betegséggel kell szembenéznie. Szerencsére a csodálatos gyógynövények és a teák ilyenkor is szuper választásnak bizonyulnak.

 

Természetesen nem kell őket ilyen melegben forrón meginni, nyugodtan várja meg amíg kicsit kihűl az a csésze tea, úgyis hatásos lesz. 

De mivel a folyadékbevitel a meleg napokban egyébként is nagyon fontos, így ha ilyenkor is megissza a finom gyógyteát,  még a folyadékpótlásban is segíti szervezetét. 

 

Mit ajánlunk és mire?

A gyógynövények kivonatából készült teák tárháza szinte kimeríthetetlen, ezért most három teát válogattunk össze, amit előszeretettel ajánlunk a nyári hónapokra is.

 

Mivel éppen tombol a levendula szüret szezonja, ezért a levendula tea az elsődleges javaslatunk Önnek is. Hogy miért? Mert ez a növény az egyik legváltozatosabb és legsokoldalúbban felhasználható gyógynövény, ami nemcsak eltérő panaszok kezelésében, hanem a megelőzésben is nagyban tud Önnek segíteni. És nagyon finom az íze is, így akár még vendégeknek is bátran felszolgálhatja. 

Biztosan észrevette már Ön is, hogy a melegben az emberek ingerlékenyebbek, feszültebbek, legyen szó akár a vezetésről, akár a munkahelyi konfliktusokról Ha ők is meginnának ilyenkor egy csésze levendula teát, minden bizonnyal higgadtabbak és türelmesebbek lennének.  

De ha napozás közben leég, a levendula még ebben is segíteni tud Önnek, hiszen híres bőrnyugtató hatásáról is. Éppen ezért problémás, pattanásos bőrre, de még ekcémára is megoldást jelenthet. Ezen kívül erősíti az immunrendszert és antibakteriális hatása van. De ami a legszuperebb benne, hogy ha esetleg a melegben Ön is rosszabbul alszik, akkor a levendula a könnyed, nyugodt alvást is elősegítheti. 

 

Június közepén virágzik a lenyűgöző hársfa, amiből fantasztikus teát készítettünk Önnek.  Mivel nyáron is meghűlhet, hiszen jönnek-mennek a záporok, zivatarok, zárt helyiségben hátára csapódhat a légkondi hűvös lehelete és itt vannak még ugye a finom, hideg jégkrémek, amelyektől könnyen megfájdulhat a torka vagy akár csúnyán meg is fázhat. Ezért érdemes ilyenkor bevetni a hársfa jótékony hatását.

Mivel nemcsak az izzadásban segít - ha esetleg a nagy melegben ledönti a lábáról a láz -, hanem még a köhögést is csillapítja. Ezenkívül kellemes az illata, így nyári frissítőnek még akár egy összejövetelen is felszolgálhatja.

 
  • Lehet szörp, lehet tea, a fekete bodza mindenhogy finom és frissítő

Májusban szédületes illat terjeng arra, amerre a bodza virágzik. A fekete bodzának nemcsak az illata lenyűgöző, hanem sokoldalúsága is, hiszen frissítő, jeges limonádét vagy szörpöt is tud belőle készíteni, ami egy hosszú nap után nyáron remek hűsítő ital tud lenni. És nem csupán hűsít, de közben a szervezetére is remek hatással van, mivel rendkívül magas a C-vitamin tartalma, emiatt rendkívül szuper választás a kivonatából készült tea is, mivel segíti az emésztését, ami a nyáron a zsírosabb ételek miatt bizony elég jól jön. Emellett a köhögést is kiválóan csillapíthatja, ha esetleg a nyáron mégis csak utoléri Önt a megfázás. Komolyabb esetben hörghurutra vagy lázas megbetegedésre is előszeretettel ajánlják, mivel vízhajtó hatása van és megtámogatja, megerősíti az immunrendszerét is.

Az egyik legrégebbóta használt gyógynövény, melyet Magyarországon is termesztenek és rendkívül sokoldalú a felhasználása. Ha emésztési problémákkal küzd, akkor sokat segíthet, ha minden nap elkortyol egy citromfű teát, mely a puffadás leküzdésében is hatékony lehet. Emellett a nyugodt alvásban és menstruációval együtt járó idegérzés leküzdésében is nagy segítség.  Ráadásul fejfájás ellen is bevethetjük ezt a frissítő teát. Frissítse magát nyáron is gyógyteákkal, hiszen nemcsak remek szomjoltók, de a fentieken túl is, sok panasz leküzdésében segítenek.

Nézze meg a Dr. Krém teakínálatát>>>