Ezeket az élelmiszereket kerülje, ha ízületi panaszai vannak!
Gondolta volna, hogy az ízületi panaszok csökkenthetőek a megfelelően megválasztott diétával? Az ízületi fájdalmakat leggyakrabban gyulladás okozza, amit míg bizonyos élelmiszerek negatívan, mások pozitívan befolyásolhatnak. Az alábbi ételeket érdemes kerülnie ízületi fájdalmak esetén.
Cukor
A finomított cukor, és a nagy mennyiségű cukrot, édesítőszert tartalmazó feldolgozott ételek nemcsak rontanak a gyulladásos folyamatokon, de még a túlsúlyhoz is hozzájárulnak, ami még inkább terheli a csontokat és ízületeket.
Búzafinomliszt
A klasszikus fehér liszt és az ebből készült ételek, mint a kenyér, pékáru, tészták stimulálhatják a szervezetünkben jelenlévő gyulladásos folyamatokat, ami pedig az ízületi fájdalmak erősödéséhez vezet.
Zsírok
A telített zsírsavakkal teli ételek, mint a vöröshúsok, szalonna, sajt és margarin szintén negatívan befolyásolják a gyulladásos folyamatokat, növelik a koleszterinszintet, ami erősítheti az ízületi fájdalmakat.
A fentiek helyett inkább részesítse előnyben a tengeri halakat, amelyek gazdag omega 3 forrást jelentenek. Ajánlott a diófélék fogyasztása és a zöld tea, utóbbi magas polifenol tartalma miatt, mely gyulladáscsökkentő hatású.
Az ízületi fájdalmak ellen próbálja ki Dr Krém Mester csomagunkat!