Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Miért fáj jobban a visszér, ha meleg van?

Miért fáj jobban a visszér, ha meleg van? Aki a mindennapokban küzd a visszér fájdalommal, sokszor már előre fél a nyári meleg megérkezésétől. De vajon mi lehet ennek az oka?

Ha Önnek is erősen fájnak a visszerei vagy, ha csak érzékenyebb a visszeres területeken, akkor bizonyára már tapasztalta, hogy amint bejön a kánikula felerősödnek a panaszai. Sokszor a fájdalom görccsel, éles nyilalással és hasogatással is járhat. Ez mind-mind a forróság miatt van.

 

Mi fűt a háttérben?

Amikor emelkedik a hőmérséklet, lágyulnak a visszerek, vagyis rugalmasságuk nagyban csökken, ez sajnos rontja a visszeres keringést is. Mivel a hosszú téli hónapokban jóval hűvösebb és hidegebb van, Ön is kevésbé érezheti, hogy itt fáj, ott fáj, hogy a visszerei gondot okoznak a mindennapokban.  Ez az ún. érfeszesítő hatás, amit a kinti hűvösebb idő ér el és aminek következtében a visszeres területek sokkal kevésbé vannak megterhelve. 

 

Ezzel szemben a melegben éppen az ellenkezője történik, vagyis hogy az erek szépen kitágulnak, ami komolyabb fájdalommal is járhat, 

és Önnek éppen a jó időben kell lemondania számos szuper, kinti programról.

 

Cselezze ki a meleget!

Azok a mozgások, amelyek feszesítéssel bírnak - mint például a séta vagy az úszás -, kiváló ellenerők tudnak lenni, hogy visszerei ne puhuljanak el. Azonban mivel sokszor hirtelen jön meg a nyári meleg és legtöbbször ezzel együtt hirtelen csap le a visszér fájdalom is Önre, vagyis nehezére eshet még a legegyszerűbb mozgás is, érdemes egyéb gyógymódot bevetnie! A népi gyógyászatban régóta alkalmazzák nagy sikerrel a csodálatos vadgesztenye kivonatát ilyen visszeres fájdalomra. Korábbi cikkünkben, a Miért vad a vadgesztenye? c. blog bejegyzésben számos izgalmas érdekességről olvashat még a gyógynövényt illetően. De amit mindenképpen érdemes tudni, hogy a vadgesztenyének legerősebb hatása, hogy feszesíti az ereket és még a véraláfutásos tüneteket is csillapíthatja. 

 

A Dr. Krém csapata ezért fejlesztette ki Önnek a Vadgesztenye Forte krémet, 

amit tégelyes kiszerelésben és már tubusos változatban 

is megvásárolhat a webshop oldalán!

A tubusos kiszerelés annyira könnyű, hogy a táskájában bárhová magával tudja vinni, 

akár munkába, akár egy kirándulásra indul.

Ne mondjon le a fantasztikus nyári programokról,

inkább vesse be a meleg és a visszerek ellen a Vadgesztenye Fortét!