Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Miért vad a vadgesztenye?

Miért vad a vadgesztenye?

Tavasszal virágzik, ősszel potyog, tudja mi az?

Hát a vadgesztenye.


Régen parkok, utak mellett önszántukból, saját kedvük és vadságuk szerint nőttek magasra ezek a csodálatos fák, ma már inkább ültetik őket, hiszen a vadgesztenye kérge, levele, virága és magja is gyógyító hatással bír. A vadgesztenye kivonatból készült krémek és teák Önnek is számos panaszára lehetnek gyógyírek.

Semmit a szájnak

Barnás, kemény termését azonban szigorúan tilos fogyasztani, ugyanis mérgező. Ételként való felhasználása helyett magát a gesztenyét használja kreatív kézműveskedésre. Ötletes ékszerek, díszek és vicces pálcikaemberkék is készíthetők belőle, amit a gyerekek, az unokák egyszerűen imádni fognak. De ha összefűzve beakasztja a szekrénybe még a molyokat is messzire száműzi.

Árnyék vetül Önre is?

A kellemes tavaszi napok csábítják? Kirándulások, túrák, városnéző séták hívják magukkal, de nemet kell mondani a visszér okozta kínok miatt?

 

Ne éljen a fájdalom árnyékában, inkább használja és hasznosítsa

a vad és lenyűgöző növény kivonatának termékeit.

 

A Relax Vadgesztenye Forte krémek visszeres és véraláfutásos bántalmak elleni kihívásban az Ön leghűségesebb, legjobb partnerei tudnak lenni. Az új, tubusos változatot pedig bárhová magával tudja vinni.

Mosott már gesztenyével?

A vadgesztenye fa szintén bámulatos attribútuma, hogy még mosáshoz is használhatja. Bio is, meg mosópor is.

 

Mivel az ún. szappanfák családjába tartozik, magjának belseje mosóhatással is bír.

 

Gyűjtse össze az apró, fényes magokat, majd néhány órácskára áztassa be őket, így tud megszabadulni a kemény, masszív héjtól. A belső magokat feldarabolás után pakolja bele egy vászonzsákba, ezt a kis zsákot nyugodtan tegye be a mosógépbe a szennyes ruhák mellé. A mag szaponin tartalma a színes ruhákhoz tökéletes, ha a fehér mosnivalóhoz is szeretné használni, akkor mosószódát is adagoljon mellé.